14 Δεκ 2009

ΑΠΟ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΙ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ.


ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε, ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ, Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ. ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΕΣΟΔΑ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ, ΤΗΣ Ε.Ε, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΜΙΣΘΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΔΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ.
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ Η Ε.Ε. ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε, ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΧΩΡΙΣ Η Ε.Ε ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ, ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ, ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, ΕΥΛΟΓΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΦΤΑΙΝΕ;
ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΧΙ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ.
ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ;
ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ.
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ( ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ) ΚΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΗ ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΕΛΕΓΧΟ Ε.Ε.
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΟΙΝΗ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.
ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΛΟΙΠΟΝ.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
.
ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗ ΘΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ, ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΕΤΣΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ, ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ, ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΦΤΗΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ, ΚΡΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ Η ΑΓΟΡΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΚΕΡΔΟΣ.
ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΓΑΘΩΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΑ, ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΑΣΜΩΝ ΣΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ. ( ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, Ή ΑΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ). ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΚΑΜΙΑ ΠΛΕΟΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΣΕ ΠΟΡΟΥΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΠΟΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ, ΑΛΛΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΚΡΑΤΩΝ, ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ.
ΜΕΤΡΑ, ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΓΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΓΗΣ, ΣΕ ΑΚΤΗΜΟΝΕΣ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΙ ΣΤΑ ΧΡΕΙΑ ΛΙΓΩΝ.
ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΣΕ ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΚΑΙ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΛΛΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ, ΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΦΑΙΜΑΞΗ, ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ , ΙΣΩΣ , ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ, ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΔΑΦΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΧΑΣΙΜΟ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΩΝ ΕΔΑΦΩΝ.
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ( ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ) ΚΑΙ ΟΧΙ 0ΠΩΣ ΤΩΡΑ, ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ, Δ.Ν.Τ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΙΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ. ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ, ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
ΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΆΥΤΟ.
ΧΩΡΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΟΔΗΓΟΥΜΕΘΑ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΝΕΟΣΚΛΑΒΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: