2 Δεκ 2009

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ


ΑΦΟΡΜΗ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ, ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ, ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ, ΓΙΑΤΙ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, Η ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ, ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ. ( ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΓΩ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ. )
ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ, ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ, ( ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ), Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ. ΠΡΙΝ ΤΟ 1909 ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΙΜΟΙ, ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ή ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΑΠΟΛΥΟΝΤΟ. ΤΟΤΕ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕ "ΚΛΑΥΘΜΟΥΣ", ΚΛΑΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ. ( ΓΙΆΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ), ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΤΑΚΤΙΚΟ, Ο ΤΟΤΕ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ, ΟΝΟΜΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ " ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ " ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΤΟΣ 1878. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΗΤΑΝ Η ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΣΧΥ, ΜΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ, ΚΡΕΜΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΛΕΞΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ, ΑΝΕΒΗΚΕ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.
ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΠΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΑ ΠΙΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ.
ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΣΑΝ ΟΠΛΟ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΠΟΝΗ, ΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ.
ΟΤΑΝ, ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, Η ΡΕΜΟΥΛΑ ΚΑΙ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΔΡΑΙΩΘΕΙ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ, ΟΤΑΝ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ, ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ;
ΟΛΑ, ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ, ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ.
ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ, ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΙ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΤΟ ΨΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΒΡΩΜΑΕΙ. ΓΙΆΥΤΟ, ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΕΧΕΙ ΑΠΛΩΘΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑ.
ΚΑΙ ΣΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ, ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ;
ΜΗΠΩΣ ΒΟΗΘΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΟΥ, ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥΣ;
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ Ή ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΥΛΟΥΣ, ΜΕ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙΣ, ΩΡΟΜΙΣΘΙΕΣ, ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, Ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΙΑΥΤΑ.
ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ! ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!
ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ. ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

1 σχόλιο:

Jim SInger είπε...

Χαίρομαι όχι γιατί είμαι Δ.Υ. αλλά γιατί κάποια στιγμή πρέπει να ακούγονται και λογικές απόψεις. Έχουμε μπει σε ένα κλίμα αλληλοσπαραγμού όπου ο μη Δ.Υ. θέλει να φάει τον Δ.Υ. επειδή δεν βρίσκεται στην "πολυπόθητη" θέση του.Και αρνούμαι να δεχτώ ότι όλοι οι Δ.Υ. είναι τεμπέληδες κλπ.κλπ. Ούτε όλοι βρέθηκαν στο δημόσιο γιατί είχαν πολιτικούς και ψήφους από πίσω τους. Υπηρετώ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως Επίκουρος Καθηγητής, δεν με ήξερε κανένας από τους εκλέκτορες που με επέλεξαν, δεν είμαι γραμμένος σε κανένα κόμα και δεν ανήκω σε κανέναν μηχανισμό. Δούλεψα 15 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, μέσα στα σκατά στην κυριολεξία, λόγω ειδικότητας έκανα διδακτορικό ενώ δούλευα και μεγάλωνα οικογένεια και ναι πιστεύω ότι προσφέρω εκεί που είμαι. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Ναι θέλει αλλαγές ο δημόσιος τομέας, οργάνωση, αποτελεσματικότητα, σεβασμό και εκτίμηση στον κόσμο που είναι ο πραγματικός εργοδότης μας, σεβασμό στον ίδιο μας τον εαυτό και στην αποστολή που έχει ο καθένας μας αναλάβει αλλά και απόδοση ευθυνών πρώτα στον πραγματικό υπαίτιο του προβλήματος -πολιτικό σύστημα- και ύστερα στον κάθε πολίτη που με τις επιλογές του γιγάντωσε το σύστημα που σήμερα όλοι βρίζουμε με πρωτεργάτες και σε αυτό τους εκλεγμένους μας αντιπροσώπους.