7 Δεκ 2009

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ ( Α.Ο.Ζ )


ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ.
ΑΠΟΔΕΙΞΗ, Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ, ΠΟΥ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΑ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ, ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ.
ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ " ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ ".
ΤΟ 1982 ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ 158 ΧΩΡΕΣ, ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΗΚΕ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΖΩΝΗΣ, ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1994.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΛΟΙΠΟΝ, Η Α.Ο.Ζ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΘΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 200 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΒΥΘΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΙΟΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΚΕΙΜΕΝΩΝ ΥΔΑΤΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΖΩΝΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ, Η ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΣΚΕΙ ΠΛΗΡΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΡΑ!
ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΚΑΙ ΝΗΣΟΣ ΡΩ, ( ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ ), ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΟΛΟ, Α.Ο.Ζ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΕΔΩ ΘΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ, ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΡΩ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ, ΜΙΑ ΑΚΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΡΩ ΜΕ ΙΔΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΕΠΕΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΝΟΠΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ. Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΑΨΑΣ ΕΙΧΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΝΗΣΙΔΑ. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΡΑΨΑ, ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ, ΛΕΝΕ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΥΠΕΞ. ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ.
ΓΙΆΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΑΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΕ ΔΩΔΕΚΑ ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ, ΖΗΤΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΜΕΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΕΠΙΜΕΛΩΣ, ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ Α.Ο.Ζ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.
ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ!
ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ DE FACTO, ΑΦΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ Α.Ζ.Ο, ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.
ΤΗΝ Α.Ο.Ζ, ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η Ε.Ε.
ΟΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΕΧΟΥΝ ΣΑ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΣΕΙ ΣΕ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ.
ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ, ΟΠΩΣ Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΧΑΡΑΞΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ Α.Ο.Ζ, ΜΕ ΑΙΓΥΠΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΟ, ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ, ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΓΑΡΓΑΡΑ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ, ( ΓΙΆΥΤΟ ΚΑΙ Η ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ), ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ.
ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΡΑΓΙΚΑ! ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΜΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΝΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ Α.Ο.Ζ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ. ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΕΡΕΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ, ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ Α.Ο.Ζ, ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ. ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΠΙ, ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΟΙ ΡΩΣΟΙ, ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ, ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ. ΚΑΝΕΝΑ ΒΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΣΩ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΜΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝ ΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΥ ΜΠΛΟΦΑΡΕΙ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΗ, ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΝΟΜΙΚΑ, ΚΑΙΝΟΦΑΝΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.
ΠΡΟΣ ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΗΣ ΠΙΑ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ;
Η ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ Α.Ο.Ζ, ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ.
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ.
ΦΤΑΝΕΙ Η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: