28 Νοε 2009

ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ


ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ. ΚΑΙ ΛΕΩ Η ΠΡΩΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ, ΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ. ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ, ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΦΑΝΟ ΔΑΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ, ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ, ΑΠΟΧΕΥΤΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ. ΣΠΟΥΔΑΙΑ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΟΛΙΖΑΝ ΣΤΙΣ ΜΕΤΩΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΖΩΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΛΛΑ ΜΕΣΤΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΑ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ, Ο ΧΡΟΝΟΣ, Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ, Ο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΟΖΙΝΙ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΙΝ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΡΥΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΑΠΕΝΤΑ, ΜΑΡΜΑΡΑ, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΤΥΧΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΞΕΣΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ.
ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, ΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΠΑΥΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ.
ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Η ΜΕΛΙΝΑ, Η ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ, ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΕΥΡΩ, ΟΠΩΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΑΧΕΧΑΣΤΗ ΗΜΕΡΑ, ΓΕΜΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΤΕ, ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, ΣΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: