27 Νοε 2009

ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ


ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΚΑΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ. Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε, ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΗΘΗΣ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΣΤΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ Ή ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ, ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ, Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΗΘΕΝ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ.
ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΥΣΕΙΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.
ΤΑ ΤΡΙΑ "ΔΕΝ" ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΓΑΣΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΛΗ ΒΑΣΗ. ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ.
Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ, ΟΤΑΝ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΑΝ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΒΙΟΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΟΥ 3%.
ΚΥΡΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΜΑ Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΒΑΝΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΟΑΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΥΡΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΔΗΜΕΥΣΗ, Ή ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ Η ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΛΟΚΑΚΗΔΕΣ, ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΕΙΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΧΑΝΟΥΝ ΠΟΡΟΥΣ.
Η ΣΠΑΤΑΛΗ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ.
ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΤΩΝ ΑΛΜΟΥΝΙΑ, ΡΕΝ, ΤΡΙΣΕ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΙΔΙΚΟΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΚΑΙ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΕΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: