13 Οκτ 2009

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΛΟΒΕΡΔΟΥ - ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ, ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΠΟΥ ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ, ( 16.000 ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ) , ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ! ΟΣΟ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΚΟΛΟ ( ΓΙΑΤΙ; ) ΤΟ ΘΕΜΑ. ΒΕΒΑΙΑ, ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΛΙΓΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ, ΚΑΙ Η ΣΥΝΗΘΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΆΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΒΡΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ; ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΛΑ! ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΩΝ. ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΜΙΑΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ.
ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ. ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ, ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΝΥΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ. ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΝΕΙ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΤΩΧΙΚΗ. Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ Η ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ.
ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΛΑ ΓΙΝΟΥΝ, Η ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ), ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΝΕΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΔΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ( ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ), ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ, ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ, ( ΠΕΡΙΠΟΥ 3 ΔΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ), ΚΑΙ ( 15,5 ΔΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ). Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΟΠΩΣ ΕΔΕΙΞΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΡΑΤΑΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΕΣΦΟΡΩΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ, ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ.
ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΖΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: