19 Οκτ 2009

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ


ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ.ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
ΔΗΜΟΣΙΟ.
ΟΣΟΙ ΕΧΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ 31/12/97, 25 ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΥΠΟΛΓΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ Η ΣΤΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ.
ΟΣΟΙ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, Ή ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝ 25 ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΕΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1/1/1998, ΑΥΤΟΙ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑ ΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΜΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ , ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ 6,67% ΕΠΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΗΔΗ 39 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ.
ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΑΙΡΝΕΤΕ, ΟΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕΧΡΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1/1/1993, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΣΥΝΤΑΞΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΗΔΗ ΣΥΝΤΑΞΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 37 ΕΤΗ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΑΛΛΑ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ 6,67% ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ Ή ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΛΟΓΩ ΧΗΡΕΙΑΣ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 900 ΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΘΑΝΟΝΤΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ , Ή ΑΝ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ 24 ΧΡΟΝΙΑ.
ΣΤΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ , ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ. ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΜΑΣ.
Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Ή ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΩΣΗ 10% Ή ΜΕ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΔΕΙΣ, ΤΟΣΕΣ ΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΧΡΟΝΙΑ. ΓΙΆΥΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΩΡΙΣ. ΑΠΟ ΤΩΡΑ.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1) ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΑΣ ΘΗΤΕΙΑ.
2) ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΠΟΥ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΚΡΙΒΗΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ,
3) ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, ( ΒΑΣΙΚΟΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: