31 Μαρ 2009

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ


ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΕΝΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΤΕΡΟΥΣΑΜΕ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑ ΡΥΕΣΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ, ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΟ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΑΕΡΑ, ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΕΠΑΝΩ. ΑΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΕΣ, ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ. ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΑΠΟ 24/1/09. ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.
ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ, ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ. ΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΕΡΔΗ ΤΟ 2008. ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ. ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΜΑ Ο ΑΔΥΝΑΤΟΣ, ΤΟ ΥΠΟΖΥΓΙΟ, Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ.
ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΗΤΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ Η ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΑΡΧΙΚΑ ΜΕ ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΟ ΥΦΟΣ. " ΓΙΑ ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ;" ΝΑ "ΣΑΣ ΠΩ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΔΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΙΟΤΕΡΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ, ΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΜΕ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ." ΜΠΛΟΚΑΡΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΣΥΔΟΤΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ, ΕΞΑΓΟΥΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ; ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΑΝΑΝΙΑ; ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΑΡΠΑΞΤΕ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ 350 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. Ν Τ Ρ Ο Π Η ΣΑΣ.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: