23 Ιαν 2010

Ω3 ΛΙΠΑΡΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΗΡΑΤΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΑ Ω3 ΛΙΠΑΡΑ, ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΓΡΑΣΟ ΤΩΝ ΑΡΤΗΡΙΩΝ, ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ. ΓΙΆΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΣΚΙΜΩΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΖΩΩΝ ΣΑΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΕΑΤΑ.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΟΜΩΣ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ Ω3, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΙΧΘΥΕΛΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ! ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ RAMIN FARZANEH-FAR, ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ Ω3 ΛΙΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ, ΤΟΣΟ ΤΑ ΤΕΛΟΜΕΡΗ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΛΟΜΕΡΟΥΣ. ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΤΟΥ ΓΗΡΑΤΟΣ.
ΧΟΝΤΡΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΚΡΑ ΤΩΝ ΤΕΛΟΜΕΡΩΝ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΕΡΝΑΜΕ, ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΠΑΨΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ, ΑΠΛΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΣΟ ΕΠΙΒΡΔΥΝΕΤΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΛΟΜΕΡΟΥΣ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΑΡΓΑ ΓΕΡΝΑΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΓΙΑ ΜΑΚΡΥΖΩΪΑ.
ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΤΟ.
ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΤΡΩΤΕ ΨΑΡΙΑ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΘΑ ΖΗΣΕΤΕ.
ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ Ω3 ΛΙΠΑΡΑ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΚΑΨΟΥΛΑΣ Η ΛΑΔΙΟΥ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΒΛΑΒΗ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΤΗΝΑ, ΣΚΟΥΜΠΡΙ , ΚΟΛΙΟ, ΣΑΡΔΕΛΑ, ΓΑΒΡΟ, ΚΕΦΑΛΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: