28 Ιαν 2010

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ


ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.
ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΕΚΘΕΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ Μ.Μ.Ε ΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ" ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΥΦΟΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ " ΤΗΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.
ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΟΙ ΦΕΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ "ΕΠΙΤΗΔΕΣ", ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ. ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ.
Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ " ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ", ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΑ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ " ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ. ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ, Η΄ΝΑ ΧΑΪΔΕΨΟΥΝ ΑΥΤΙΑ, ΛΕΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΩΡΑΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ, ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ.
ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΜΕ ΔΗΜΟΨΙΦΗΣΜΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2004 . ΑΝ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΗΤΑΝ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ " ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ;
ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΑΣΧΕΤΟΥΣ" ΜΕ ΑΥΤΑ, ΤΟΥΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΔΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΥΡΙΟ ΡΑΚΙΝΤΖΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ." ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ".
ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΑΠΤΕΤΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΧΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΕ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ. ΕΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ; ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΒΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΝΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΑΦΟΥ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΤΟ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ, ΑΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΧΕΙΛΗ.
Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΟΣ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: