14 Ιαν 2010

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.


ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΡΟΠΟ, ΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ.
ΑΡΧΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΕΥΡΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ. ΑΡΝΟΥΜΕΘΑ ΔΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΑΠΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 100 ΗΜΕΡΩΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 1Α.
1. ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΤΕΚΝΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟΚΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΜΕΤΑ ΠΑΡΕΥΛΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ, ΝΟΜΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
( ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΡΧΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ).
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ.
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ, ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
2.ΤΟ ΤΕΚΝΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΤΑΞΕΙΣ
ΑΠΟΚΤΑ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ ΤΟΥ, Ή ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ ΑΠΟΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ 18 ΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥ.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ), ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΧΙ ΝΑ ΖΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΟΡΚΙΣΤΟΥΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ 18 ΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΜΙΑΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΨΣΗ ΤΟΥ 18 ΕΤΟΥΣ.
ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: