1 Δεκ 2008

ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ



ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΧΙΣΕ Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ , ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ.

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΜΕ ΒΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ 4 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 80 - 90 ΔΕΝΤΡΑ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΤΗΣ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΧΤΩ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΤΟΥΚΑΡΠΟΥ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 8 ΦΟΡΕΣ ΤΟ 50 ΔΗΛΑΔΗ 400 ΕΥΡΩ. ΑΝ ΜΑΖΕΨΕΙΣ 32 ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΤΩΝ 50 ΚΙΛΩΝ ΕΧΕΙΣ 1600 ΚΙΛΑ ΕΛΙΕΣ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ "ΛΑΔΙΑ " ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ 5,5 ΚΙΛΑ ΕΛΙΕΣ ΒΓΑΛΕΙΣ 1 ΚΙΛΟ ΛΑΔΙ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ 290 ΚΙΛΑ ΛΑΔΙ.
ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΓΙΑ 32 ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ 30 ΕΥΡΩ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΡΑΚΤΕΡ. ΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 8% ΔΗΛΑΔΗ 23 ΚΙΛΑ ΛΑΔΙ. ΣΟΥ ΜΕΝΟΥΝ 267 ΚΙΛΑ ΛΑΔΙ. ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΘΑ ΡΙΞΕΙΣ ΜΟΝΟ 3 ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑ ΑΛΛΑ 90 ΕΥΡΩ. 50 Τ0 ΟΡΓΩΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 50 ΝΑ ΚΑΨΕΙΣ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 50 ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ, ΚΑΝΟΥΝ:
400+30+90+50+50+50=670 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 267 ΚΙΛΑ ΛΑΔΙ. ΔΗΛΑΔΗ 670 ΔΙΑ 267 ΚΙΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ 2,50 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΚΙΛΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ! ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΛΑΔΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ 2,80 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ! ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ! ΑΝ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕΙ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΝΤΕΝΕΚΕ ΝΤΕΝΕΚΕ ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟΝ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΝΤΕΝΕΚΕ ΝΤΕΝΕΚΕ 1000ΚΙΛΑ Η2000 ΚΙΛΑ ΛΑΔΙ; ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ! ΕΔΩ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ. ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ! ΠΑΡΕ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ! ΝΑ Ο ΛΑΓΟΣ ! ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕ ΜΑΣ ΤΑΪΣΕ ΠΟΤΕ ΠΑΡΑΦΙΝΕΛΑΙΑ , ΛΙΝΕΛΑΙΑ, ΣΠΟΡΕΛΑΙΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ!

ΕΔΩ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ ΜΕΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΖΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ. ΠΑΡΘΕΝΟ ΛΑΔΙ! ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ! ΕΚΛΕΚΤΟ, ΡΑΦΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΓΝΟ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΔΕΚΑΤΑ ΟΞΥΤΗΤΑ ΓΙΑ 2,80 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΥΛΑΝΕ 5 ΚΑΙ 6 ΕΥΡΩ!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ, ΣΤΗ ΧΛΙΔΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ! ΒΕΒΑΙΑ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΧΟΝΤΡΟΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΩΝ Η ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΗ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ 1,5 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟ. ΟΤΑΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ 6 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΡΠΑΣΤΗ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ. ΑΝ ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΡΤΕ ΑΓΝΟ ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ 5 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ, Η "ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟ "ΛΑΔΙ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΑΓΡΟΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ!
Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ

4 σχόλια:

yas είπε...

hi!!!!
how are you??
i think your bolg is very interesting, but i don´t understand anything...
i am writting you because i am a student ofe tourism anda i have to do a work, i have to write 5 comments in differents blogs..so I would be very grateful if you could answer me in my Blog, with a simple hello!
thanks and greetings!
Yasmin (zaireih)

Ανώνυμος είπε...

Στην γειτονική Ιταλία που κάτι ξέρουν απο διατροφή οι άνθρωποι το λάδι το αγοράζουν από τους αγρότες
και το πληρώνουν μάλιστα πιό ακριβά από ότι στα supermarket.τι νομίζετε δεν ξέρουν ή δεν έχουν supermarket...
Γιατί το γνήσιο λάδι μόνο στους αγρότες το βρίσκεις. Το λάδι το τυποποιημένο εκτός των χημικών για να ρίξουν την οξύτητα πρέπει και να νοθευτεί λοιπόν μια διαδικασία ραφινάρισμα όπου όποια οι αντιοξειδοτικές ουσίες που είχαν μείνει εξουδετερώνονται μαζί και όλες τις θαυμάσιες ιδιότητες αυτού του αγαθού
Μην ακούτε ότι σας λένε τα συμφέροντα το λάδι με τις τεράστιες αντικαρκινικές ιδιότητες και όλα εκείνα τα ευεργετικά συστατικά για την υγεία μας που έχει πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να το καταναλώνουμε καθημερινά και πρέπει να επιδιώκουμε να το αγοράζουμε μόνο από τους παραγωγούς αγνό παρθένο δηλαδή ακατέργαστο.
Το λάδι δεν είναι η ετικέτα με την οξύτιτα 0-0.1 που σας πουλάνε.
Το λάδι μόνο από από τον παραγωγό το βρίσκεις ένα φάρμακο τις φύσης ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΠΑΣΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ KAI TO ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΤΡΟΦΙΜΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΑΓΝΟ?

Ανώνυμος είπε...

Πολλά χρόνια μετά, 2020, το ελαιοτριβείο χρεώνει 65 € ανά τόνο καθαρού ελαιοκάρπου που φτάνει στα 97ν€ με τον ΦΠΑ. Αν πληρώσεις με ποσοστό επί του παραγόμενου λαδιού, δεν είναι 8% αλλά 13§. Όσο για τα υπόλοιπα ποσά για την καλλιέργεια μόνο το 50άρι για τον εργάτη συγκομιδής του καρπού είναι το ίδιο, όλα τα άλλα είναι πολύ μεγαλύτερα. Και το πωλούμενο σε τενεκέ λάδι δεν μπορεί να διατεθεί με 5€ ανά κιλό, 4 € και πολύ μας είναι!

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα το δικαίωμα στα ελαιοτριβεία είναι 18% Τι 8% μας λες. Ελαιοτριβείο στην Πελαγία Ν.Ροδοπης.