11 Μαρ 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ ( Α.Ο.Ζ )


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ, ''ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ", ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΘΙΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΥΚΝΥΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ " ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ", ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΑ Μ.Μ.Ε, ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ. ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΔΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΓΚΑΛΟ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΕ 45 ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΦΟΡΕΑΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ Δ.Ε.Π, ( ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ), ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΚΧΩΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΕΣ, ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΩΡΑ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΥΩΤΗΣ , ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΠΟΛΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ, ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ 1982, ΑΡΘΡΟ 121 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ, ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟ 1982 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ Ο ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΘΕΟΔ. ΚΑΡΥΩΤΗΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ Α.Ο.Ζ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;
ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΚΤΑ.
ΚΥΡΙΕ ΠΑΓΚΑΛΕ, ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΡΙΞΕΤΕ ΓΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝ ΙΚΗ Α.Ο.Ζ ;
Ή ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ Α.Ο.Ζ ΤΗΝ ΠΑΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ;
ΕΚΕΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΥΓΜΗ ΣΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: