14 Ιουν 2009

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΠΟΥ ΛΙΓΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ ΣΑΝ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ. ΑΡΧΙΖΕΙ ΔΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ, ΑΝ ΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ, ΟΤΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΕΚ. ΕΥΡΩ. ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΕΚΑ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ.
1) ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 12 ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΒΙΟΥΝΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ. ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΑΡΓΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
2) ΑΝΑΧΕΤΙΣΜΟΣ ΜΕΣΟΠΕΛΑΓΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
3) ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ .
4) ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
5) ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η Ε.Ε ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΠΟΥ ΕΠΩΜΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.
6) ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ.
7) ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΘΑ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΤΕ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΒΑΡΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.
8) ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ, ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΛΥΕΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ, ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.
9) ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΟΣΟΙ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΣΤΟΙΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ.
10) ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΧΩΡΑ, ΚΑΤΑ ΤΟΜΕΙΣ, ΕΓΑΤΕΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ Κ.Τ.Λ.
11) ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΛΗΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ. ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ, ΑΝΕΞΟΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ.
12) ΚΙΝΗΤΡΑ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟΙ ΑΣΥΛΟΥ.
ΔΕΝ ΕΞΑΝΤΛΗΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΕΔΩ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: