3 Ιουν 2009

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ


ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΆΡΙΘΜ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΓΙΆΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ, ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ.
ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΟΡΩΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟΠΟ, ΞΕΝΟ, ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΘΕΙ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΤΕ, ΤΟΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ 10.000.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΗΔΗ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ 2.000.000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 200.000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ FRONTEX ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΜΟΛΙΣ ΤΟ 2005 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2007. ( ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΟΤΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΣΤΗΡΟ ). ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ FRONTEX ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΛΙΒΥΗ, ΠΡΟΣ ΜΑΛΤΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΜΑΛΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΛΙΒΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΓΕΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ.
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΔΙΑΒΙΟΥΝΤΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ. ΠΕΡΑΝ ΤΟΥΤΟΥ ΟΥΔΕΝ.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
ΜΕΣΩ ΤΗΣ FRONTEX, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΘΟΥΝ ΣΥΦΩΝΙΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ Ο.Η.Ε, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ.
ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΦΥΛΑΞΓΗ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΟΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΛΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΣΤΗ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΡΘΩΣ, ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΤΖΑΜΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΝΑΟ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ Ε.Ε, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΔΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ.
ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΑΡΙΘΜΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ( ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΕΡΓΑΤΕΣ, Κ.Τ.Λ. ). ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.
ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΨΗΦΟΥΣ, ΒΛΑΚΩΔΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ.
ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΜΥΝΗΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΛΑΘΡΑΙΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΙΑ ΔΕΝ ΕΞΑΝΤΛΗΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ, ΑΠΛΑ ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΜΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: