6 Ιουν 2009

"ΣΤΟΜΩΝΕΙ" Η ΘΕΡΜΟΑΝΤΛΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ


ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ. Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ, ΣΕ ΔΥΟ ΚΥΡΙΩΣ ΣΗΜΕΙΑ, ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ LABRATOR ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ NORDIC, ΟΠΟΥ ΠΥΚΝΕΣ ΜΑΖΕΣ ΝΕΡΟΥ ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΘΗ 1.000-3.000 ΜΕΤΡΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΠΥΘΜΕΝΑ, ΕΦΕΡΕ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΟ, ΤΟΣΟ ΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΑΤΟΤΗΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ. ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΟ, Η ΜΕΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΝΕΒΗΚΕ 0,7 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΛΑΤΙ, ΕΝΩ ΜΕΤΡΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΒΥΘΙΣΗΣ ΤΩΝ ΨΥΧΡΩΝ ΜΑΖΩΝ.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟ "ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ" ΤΗΣ ΓΗΣ. Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ 1.000 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ , (ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΠΟ Ο,ΤΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ). Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟ (ΠΑΓΟΙ) , ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ. ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΛΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΒΑΘΟΣ.
ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΡEΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ, (GOLF STREAM ), ΖΕΣΤΟ ΑΥΤΟ, ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ "ΦΟΥΡΝΟ" ΤΗΣ ΓΗΣ, ΤΟΝ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ, ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗ Β.Δ ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΩ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΟΤΙΟ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΤΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΑΥΤΟ "ΠΟΤΑΜΙ" ΕΠΕΙΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ Η Β.Δ ΕΥΡΩΠΗ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΚΤΗ ΤΩΝ Η.Π.Α, ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ. ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ ( ΠΟΤΑΜΙ ΓΑΡ), ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΙΡΕΑΖΕΙ, ΗΠΙΟΤΕΡΟ, ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΟΝΤΧΑΪΜ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ ΝΑ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ! ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΜΑΖΕΣ ΝΕΡΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΚΡΥΕΣ, ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΕΙ Η ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΙΝΕΣ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ ΣΤΑ 3.000 ΜΕΤΡΑ ΒΑΘΟΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΠΥΘΜΕΝΑ, ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ, ΨΥΧΡΑ "ΠΟΤΑΜΙΑ" ΑΥΤΑ , ( ΚΟΥΡΟ ΣΙΒΟ ), ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ, ΣΕ ΕΝΑ ΑΙΩΝΙΟ ΚΥΚΛΟ. ΑΙΩΝΙΟ; ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΠΙΑ. ΤΟ ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ, ΜΕΙΩΝΕΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΑΤΟΤΗΤΑ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΘΩΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΒΥΘΙΣΗΣ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΤΕΡΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΨΥΧΡΟ.ΤΕΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ 12.000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Η ΘΕΡΜΟΑΝΤΛΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ 1.000 ΄ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΕΟΥΣ ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗ Β. ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΙΩΝΑ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗ ΜΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ. ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΘΑ ΣΚΕΠΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΠΑΓΟΥΣ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΑΣ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ΟΙ ΠΑΓΟΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΛΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ ΟΙ ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ, ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΑΛΑΤΟΤΗΤΑ Η ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ, ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟΤΟΜΑ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΝΑ ΞΕΣΠΟΥΝ ΒΙΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ. ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ. ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ. ΤΩΡΑ!
H EIKONA AΠΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: