19 Μαΐ 2010

ΒΟΥΛΗ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΛΙΤ


ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΪΔΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΙΑ. ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΑΣ, ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΕΙ, ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΠΟΥ-ΟΠΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, Ή ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ "ΣΩΘΟΥΝ" ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΧΑΡΟΥΝ.
ΕΤΣΙ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑ, ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΕΞΑΚΟΣΙΩΝ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ!
ΚΙΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΥΡΙΟΥ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ, ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΤΟΥ ΑΕΠ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ.
ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ.
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΔΙΑΦΕΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΛΙΤ.
ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΕΘΑ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΤΑ 5% ΣΤΙΣ 5.500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.
1) ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ 25% ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΑΥΤΟΥΤΩΝ 5.500 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ!
2) ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ 245 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΣΟ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ! ΑΝ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗΝ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙ ΠΟΣΑ ΜΙΛΑΜΕ.
3) ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΑΜΕΙΟ, ( ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΜΕΤΑ ΔΥΟ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΘΗΤΕΙΑΣ! ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΠΟΛΛΟΙ ΔΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΆΥΤΟΥΣ Η ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
4) ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΑΝΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ.
5) ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΛΩΒΗΤΕΣ! ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ 20%.
6) ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΑΙΣΙΩΣ ΤΑ 1356 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΣΥΝ 74 ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ! ΠΟΥ ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ;
7) ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΟΛΕΜΑ, ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ.
8) ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΤΡΙΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΜΙΣΘΩΤΩΝ, ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΛΙΤ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ( ΤΥΠΟΣ ), ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ!
ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ;
ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΕΙΔΙΚΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.
ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΟΤΙ ΤΟ "ΧΑΡΤΙ " ΚΑΙ Η "ΕΙΚΟΝΑ ", ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΜΗΠΩΣ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΡΥΨΑΛΑ.
9) ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΒΑΘΟΥΣ, ΜΕ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ "ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΜΑ" ΤΩΝ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ.
ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΞΕΘΩΡΙΑΣΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ, ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ, ΤΟΣΟ, ΟΣΟ ΘΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΑΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟΙ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΛΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΜΕΙΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΑΞΙΑΣ.
ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΗΜΕΥΤΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ, ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΕΔΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΞΕΓΕΛΟΥΝ, ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ!
ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: