20 Ιουλ 2010

ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΗΓΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ, ΥΠΕΡΣΚΕΛΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΦΤΩΧΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΤΕΘΙΜΕΝΕΣ ΣΕ ΤΟΞΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ. Η ΚΡΙΣΗ ΟΜΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ.
ΕΤΣΙ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΧΗΜΑΤΙΚΑ, ΕΝΩ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ 20 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ, ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΕΧΟΥΝ 20 ΔΙΣ.
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΕΝΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΔΥΝΑΜΟ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟ.
Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ Τ.Τ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ ΕΧΟΥΝ ΧΤΙΣΕΙ ΜΕΡΙΔΙΑ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΟΥ 6%.
ΤΟ ΨΑΧΝΟ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΙΚΑ ΤΟΥ Τ.Τ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 12,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΚΑΙ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Τ, ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 13% ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΕΔΩ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ, ΤΟ Τ.Τ, ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ( ΤΣΜΕΔΕ - ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ).
ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ. Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΡΟΛΟ.
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΛΙΜΑΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ.
ΑΝ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, Ο ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.
ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΘΟΡΥΒΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ, ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: