6 Φεβ 2010

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ, ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙ, ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΟΔΕΨΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΟΔΙΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΕ ΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ, ΓΙΑ ΑΡΧΗ, ΟΤΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΗΔΗ 800.000 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΟΥΣ , ΤΙΣ Η.Π.Α ΚΑΙ ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΟΥ ΒΟΣΚΟΥΜΕ!
ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ, ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ, ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ , ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ 31 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΖΕΡΒΟ ΓΡΗΓΟΡΙΟ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΕΚΠΛΗΚΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΆΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΑΞΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ. ΜΕΤΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ. ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΕΙΔΙΚΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Ο ΙΔΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ BLOG. ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΗΔΗ ΣΤΟ 31 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ, ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗ Γ΄ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ.
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΕ ΔΕΛΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ, ΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΙ, ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ;
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
ΑΣ ΕΛΘΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ.
ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΙΚΟΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ, ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΑΥΤΩΝ. ΧΡΗΣΗ ΧΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ, ΟΠΩΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ, ΧΑΡΑΚΕΣ ΔΙΑΒΗΤΕΣ, ΧΑΡΤΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΚΛΙΜΑΚΕΣ, ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ. Η ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΦΗΣ, ΑΛΛΗΛΟΕΠΙΔΡΟΥΝ ΑΛΛΗΛΟΕΠΙΔΡΟΥΝ, ΑΚΟΥΜΠΟΥΝ, ΓΡΑΦΟΥΝ, ΣΥΡΟΥΝ ΣΧΗΜΑΤΑ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ, ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ, ΣΒΗΝΟΥΝ, ΓΡΑΦΟΥΝ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ, ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ, ΜΕΤΡΟΥΝ, ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΨΙΜΟ ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ. ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΟΠΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ, ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ VIDEO. Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ, ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΤΟ ΒΕΖΟΥΒΙΟ, ΤΗ ΦΑΛΑΙΝΑ , ΤΟΝ ΚΑΡΧΑΡΙΑ, ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ, ΤΟ ΒΕΖΟΥΒΙΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ. ΤΑ ΕΧΕΙ ΕΙΚΟΝΑ, ΖΩΝΤΑΝΑ , ΕΜΠΡΟΣ ΤΟΥ, ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΧΟΥ.
ΟΙ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ. ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΘΑ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ.
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΜΟΛΥΒΙ.ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙΣ, Η΄ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΣΟΥ. Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ.
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΤΟΥ. Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΜΕΣ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: