7 Φεβ 2010

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ


ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕΖΕΣ, ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΑ. ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΛΑΡΑΔΕΣ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ, ΣΑΝ ΟΡΕΚΤΙΚΟ, ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ.
ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (P), H ΙΡΛΑΝΔΙΑ (I), H IΤΑΛΙΑ (Ι) ,Η ΕΛΛΑΔΑ (G), KΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ (S) .
ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ( ΚΟΙΛΑΡΑΔΕΣ ), ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΛΕΟΝ FUNDS , ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ, ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ, ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΑΠΟΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΛΕΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.
ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΟΤΑΝ ΔΑΝΕΙΖΟΣΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΔΩΣΩ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ.
ΠΙΣΩ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΒΑΘΥ.
Η ΜΑΧΗ ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩ.
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ. ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΙ Η.Π.Α, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. ΕΝΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΕΞΗΝΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΡΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ, ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ, ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ, ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ 8% ΕΤΗΣΙΩΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ Η.Π.Α.
ΤΗΝ Ε.Ε ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΤΕΡΕΩΜΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ , ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ ΜΕ ΕΥΡΩ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΟ ΙΡΑΝ, Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, Η ΚΙΝΑ, Η ΡΩΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΜΙΡΑΤΑ.
ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΣΤΟΧΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ, Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.
ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΑΠΟΚΟΜΙΣΗ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΩΝ Η.Π.Α, ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΩΡΩΝ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΡΕΥΣΤΟ.
ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 12,7 ΤΟΥ ΑΕΠ
ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 11,3 ΤΟΥ ΑΕΠ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 9,3 ΤΟΥ ΑΕΠ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ, ( Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 330 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ), ΠΟΥ ΑΝ ΣΥΝΔΥΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ.
ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΡΓΙΑ 9,8 %
ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ 19,5 %
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ 10,4 %.
( ΠΗΓΗ EUROSTAT ).
ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΟ. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ.
ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΥΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΕΙ Η ΙΔΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ, ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ, ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΜΕ 1,5%, ΠΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΑ 4, 5 ΚΑΙ 6%. ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.
ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟΥ.
ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ, ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ, Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ Η ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΑΔΙΚΗΜΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΚΑΙ ΦΠΑ, ΤΟΥ ΕΚΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΛΥΚΕΙΟΥ, ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΑΡΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΑΥΤΩ Ν ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ.
ΣΤΟΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΑΛΛΑ Η ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΟΡΙΑ ΗΛΗΚΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ, ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.
ΑΛΛΑ ΓΙΆΥΤΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: