20 Μαΐ 2009

ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Η ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΤΟ 2009, ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΔΙΚΗ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΒΙΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ, ΓΙΑΤΙ, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΗ, ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ, ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΑΛΛΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Δ.Υ.
ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ----- ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ---------- ΕΤΗΣΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
ΕΩΣ 1500 ΕΥΡΩ-------------------- 135.000 ----------------------- 500 ΕΥΡΩ
1501-1700 ΕΥΡΩ -------------------- 78.000 ----- ----------------- 300 ΕΥΡΩ
1700 - ΚΑΙ ΑΝΩ -------------------- 478.000 ------------------- ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ Δ.Υ.
ΜΗΝ. ΣΥΝΤΑΞΗ------ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ------- ΕΤΗΣΙΑ ΑΝΙΣΧΥΣΗ
ΕΩΣ 800 ΕΥΡΩ -------------1.180.000 -----------------------------500 ΕΥΡΩ
801-1100 ΕΥΡΩ --------------290.000 -----------------------------300 ΕΥΡΩ
1.100 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ------------ 340.000 --------------------------ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ Η ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ", ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕ ΜΕΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΔΩ.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΒΟΗΘΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 1,37 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΥΞΗΣΗ. ΑΥΤΟΙ ΔΕ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 300 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΟ ΒΟΗΘΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 0,82 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΥΤΗ 225 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΑΡΑ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 0,62 ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. Η ΑΥΞΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΟΥ 1,3% ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΟΥ 1,6%. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΥΣΩΠΗΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΚΟΚΑΛΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟ " ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΕΣ" ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΞΟΔΕΨΟΥΝ! ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟΥΣ, ΑΡΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΒΙΟ. ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΔΙΚΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΙΑΥΤΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΣΥΖΗΤΑΕΙ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ; ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΟΡΦΩΣΗ. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΗ ΜΝΗΜΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΙΜΙΤΗ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΡΟΠΟ. ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΘΥΜΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ, ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ; ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΜΩΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ " ΛΕΝΕ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΡΩΣΤΑΜΕ 300 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ. ΟΤΑΝ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΟΤΑΝ ΟΡΓΙΑΖΕΙ ΤΟ ΛΑΔΩΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΛΕΗΛΑΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΟΤΑΝ ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ ΚΑΙ Η ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΟΤΑΝ Ο ΕΝΤΙΜΟΣ ΜΕΚΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΟΧΟΣ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ, ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ "ΠΑΤΡΙΩΤΗ"; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΓΑΘΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ. ΘΥΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΜΟΝΗ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ, ΜΙΑ ΗΧΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ, ΣΤΑ ΤΖΑΚΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΣΤΟΥ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΣ ΑΥΡΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: