11 Μαρ 2009

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΙ - ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ, ΤΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ, ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ, ΣΥΝΔΥΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΟΙΟΤΗΤΑ" ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ, ( ΚΑΘΕ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ). ΕΤΣΙ ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΑΣΩΖΕΙ Ο ΠΡΟΚΛΟΣ, ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ:
ΙΣΟΠΛΕΥΡΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ ΨΥΧΩΝ
ΙΣΟΣΚΕΛΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΨΥΧΩΝ
ΣΚΑΛΗΝΟ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΩΝ ΨΥΧΩΝ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΔΩ ΟΤΙ Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΩΜ ΨΥΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ. ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΗΣΙΟΔΟ, ΣΤΟ "ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ", ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΣΤΗ ΓΗ, ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΑΓΑΘΟΠΟΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ, ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΓΗ ΣΑΝ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ , ΜΕ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ ΤΩΡΑ, ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΚΛΟ,ΤΟ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΣΚΑΛΗΝΟ, ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ 3,4,5, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΩΟΓΟΝΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ.
Η ΚΑΘΕΤΗ ΠΛΕΥΡΑ (3) ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ, ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΝΟΜΟ,ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΗ ΣΤΑΘΕΡΑ.Η ΑΛΛΗ ΚΑΘΕΤΗ Η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ( 4 ), ( Η ΟΡΘΗ ΓΩΝΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΡΘΟ ΛΟΓΟ ), ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΩΘΩ, ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΛΩΘΕΙ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ. ΤΟΥΤΗΣ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ Ή ΟΧΙ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΡΕΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΗΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ, Ή ΟΧΙ. Η ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ ( 5 ), ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΜΑΣ. Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ. ΕΤΣΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΛΩΘΩ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ Η ΒΑΣΗ Ή ΑΥΞΑΝΕΙ, ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ Ή ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΙΜΑΡΜΕΝΗΣ. ΟΣΟ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ Η ΒΑΣΗ ( 4 ), ΤΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕΤΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. ΟΤΑΝ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ, ΠΑΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΠΑΝΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ "ΤΕΛΕΙΩΝ" ΨΥΧΩΝ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΒΑΣΗ, Η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΘΕΤΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΖΩΗ ΑΠΟΛΑΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΗΔΟΝΩΝ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΜΕ ΝΕΕΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ, ΣΕ ΝΕΑ ΣΩΜΑΤΑ ( ΣΗΜΑΤΑ ), ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΑΤΑ- ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: