10 Μαρ 2009

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ


ΣΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΚΤΙΚΑ , ΟΤΑΝ ΘΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ, ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ.
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΟΓΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ, ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΑ, ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΛΟΙΠΟΝ ΔΟΓΜΑΤΟΥΣ, ΗΤΑΝ, ΟΤΙ Η ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΜΕ ΛΟΓΙΑ Ή ΜΕ ΕΡΓΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ, Ή ΑΠΟ ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗ, ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΑΦΘΟΝΙΑ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΥ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΔΗΓΟΥΝ, ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΑΛΛΑΖΟΝΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ, ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΔΙΚΕΣ, ΑΘΕΜΙΤΕΣ, ΑΙΣΧΡΕΣ, ΣΕ ΣΥΓΧΥΣΗ ΦΡΕΝΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΗ ΝΕΜΕΣΗ. ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΥΒΡΙΣ-ΑΤΙΣ- ΝΕΜΕΣΙΣ.
ΥΒΡΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΧΟΝΤΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΑΚΟΜΗ. (ΥΒΡΙΣ ΤΑΔ ΕΣΤΙ, ΚΡΕΙΣΣΩ ΔΑΙΜΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΕΙΝ) ΚΑΤΑ ΕΥΡΙΠΙΔΗ. ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΣΟ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ. ΠΑΝΤΑ, ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ, Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΓΕΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.
ΤΗΝ ΑΤΗ, ΤΗΝ ΣΥΓΧΥΣΗ ΦΡΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΥΠΕΡΟΠΤΕΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ( ΤΟΝ Δ ΑΤΗ ΦΡΕΝΑΣ ΕΙΛΕ ) ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ, Ή ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ, ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΩΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ. ΤΟΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΒΑΡΙΑ Η ΤΙΜΩΡΙΑ,
ΝΕΜΕΣΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.
ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ Η ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΣΠΑΣΤΗΚΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ ΤΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ. ΑΝΑΛΟΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΜΕ. ΓΙΑΥΤΟ Η ΝΕΜΕΣΗ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΡΑΣΤΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΠΟΔΡΑΣΤΟ, ΚΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙΣ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ Η ΥΒΡΙΣ. ΕΤΣΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΘΕΪΚΩΝ ΝΟΜΩΝ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΝΟΜΟΙ. Η ΘΕΜΙΣ Η ΘΕΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ, ΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ. Η ΤΙΤΑΝΙΔΑ ΑΥΤΗ, ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ, ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΛΩΘΩ, ΤΗΝ ΛΑΧΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΆΤΡΟΠΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Η ΔΙΚΗ, ΚΟΡΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΘΕΜΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑ, ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΤΑΞΗ. (ΕΣΤΙ ΔΙΚΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΟΣ ΤΑ ΠΑΝΘ ΟΡΑ). ΑΥΤΗ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ, ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΔΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΔΩ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΕΝΟΙΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ Η ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΓΙΑΥΤΟ ΜΗΝ ΝΟΜΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΟΙ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΒΟΗΘΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΟΙ ΕΡΙΝΥΕΣ, ΤΙΣΙΦΟΝΗ, ΜΕΓΑΙΡΑ, ΑΛΗΚΤΩ, ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ, ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΕΝΟΙΚΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΠΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΥΝΟΜΙΑΣ, ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΜΙΔΟΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: