17 Μαρ 2009

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.


ΤΗΝ ΠΡΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, Η ΙΤΑΛΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΔΥΟ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, ΠΟΥ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΚΑΙ ΣΑΡΚΟΖΙ, ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΡΥΠΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020 ΚΑΤΑ 50% . Η ΑΡΕΒΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, (ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΝΣΤΕΛΕΪΣΟΝ) ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΣΑΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΗ ΣΕ ΙΤΑΛΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, Η ΓΑΛΛΙΑ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΑΡΛ ΝΤΕΓΚΩΛ, ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 80% ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΟΒΑΡΟΜΕΤΡΟ, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε, Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΩΝ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 65% ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΚΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.
Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΗ. ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΧΟΝΤΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ. ( ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΘΟΝΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ) ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΣΟΒΟΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΕΔΩ, ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΥΡΑΝΙΟΥ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΚΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ, ΧΕΡΙ- ΧΕΡΙ.
ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑ. ΟΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΜΟΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΛΥΝΕΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΜΕ; ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΘΑΨΟΥΜΕ; ΣΤΗ ΓΗ; ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ; ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ; ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ; ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ. ΤΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΟΙ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ; ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΝΕ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ, ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΤΡΗΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ.
ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ, ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ.
ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΕΠΤΑΚΟΣΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ!
Η ΛΥΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΤΩΝ "ΒΡΩΜΙΚΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΕΣ, ΚΑΙ ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ Η ΦΥΣΗ, ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ. Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: