9 Ιουλ 2011

ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!


ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ , ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ , ΥΠΗΡΧΕ ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ!
ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΥΤΗΣ, ( ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΤΥΧΗ ΕΔΩ! ) ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΑΜΦΑΓΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.
ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΣΛΑΝΔΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!
ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΕΣ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ! ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ !
ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΕΕΝ ΘΥΣΙΑΣΑΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ!
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΩΣ ΕΞΗΣ!
- ΥΠΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΘΣ ΝΟΜΙΣΜΑΚΑΤΑ 50%, ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ!
ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΑΛΜΑΤΩΔΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥΣ!
ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΙΣΟΖΥΓΙΟ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!
- ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΙΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΡΩΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!
- ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΝΔΩΝ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΥΠΟΤΙΜΗΘΗΚΕ, ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΙΔΙΩΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙΡΟ, ΜΕ ΠΑΓΩΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ!
- ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ.
-ΕΤΣΙ ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΦΟΡΟΚΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΡΕΗ, ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΟ!
Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΔΝΤ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΔΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟ 32%, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ 120%, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ 14%, ΕΝΑΝΤΙΜ 7% ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ!
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΕ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΗ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΧΩΤΩΝ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ!
ΠΑΡΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΜΑΣ! ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ, ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑ, ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!
ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΣΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ ΠΑΓΙΔΑ, ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ " ΠΑΤΕΡΩΝ " ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΝΔΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ, ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ, ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΣΤΙΣ 27/12/2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: