26 Φεβ 2013

ΓΙΑΤΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!
ΣΤΟ ATHENS ENERGY FORUM 2013 ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΜΑΣ Κ.ΜΠΡΑΪΖΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.
ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΕΛΙΧΘΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ!
ΝΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ 1947 ΟΤΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΠΩΣ ΜΙΑ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΒΗΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ. ΤΗΝ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ  ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΛΟΜΟΝΟΣΟΦ!
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΑΛΜΑ ΣΤΟ 1982 ΟΠΟΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ  ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑΣ,  ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΣΑΦΩΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ!
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΝ ΜΙΑ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΩΣ,( ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ), ΤΟΤΕ Η ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, Η ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ!
ΕΔΩ ΗΤΑΝ ΤΟ ΖΟΥΜΙ!
ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ;
ΜΑ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!
Ο ΛΟΓΟΣ.
Η ΜΕΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ, ΟΙ ΔΕ ΗΠΑ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΘΑ ΕΧΑΝΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ Β. ΠΟΛΟ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ, ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ 25-30% ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ, ΑΡΑ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ, ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ!
ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΟΖ, ΜΕ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΡΕΜΑΜΕΝΟΝ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!
ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 2007 ΔΥΟ ΡΩΣΙΚΑ ΒΑΘΥΣΚΑΦΗ ΤΑ ΜΙΡ 1 ΚΑΙ 2 , ΑΝΑΔΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΒΑΘΟΣ 4261 ΜΕΤΡΩΝ, ΟΠΟΥ ΚΑΡΦΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΕ ΚΟΝΤΟ ΑΠΟ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΤΙΤΑΝΙΟ!
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΠΡΟΦΑΝΗΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ Η ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ, ΣΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΛΟΜΟΝΟΣΟΦ!
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΚΑΝΑΔΟΙ ΚΑΙ ΔΑΝΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ!
 Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΗΠΑ  ΤΟΜ ΚΑΣΕΫ ΔΗΛΩΝΕΙ " Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΝΑΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΥΘΜΕΝΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ".
ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ!
ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΜΕΝΗ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ  ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ ΠΟΤΕ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΝΑΚΑΝΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΝΑ  ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ Β. ΠΟΛΟ!
ΤΩΡΑ ΙΣΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΟΖ!
ΟΜΩΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΚΑΙ ΠΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΙ, ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ,  ΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΕΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!
ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ, ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΝ ΑΟΖ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΔΙΑΚΑΩΣ Η ΡΩΣΙΑ!
ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ!
ΑΛΛΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΕ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΣΩ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΡΙΔΙΟ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ.   ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΡΙΑ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΒΗΜΑ, ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΑΥΤΟ!
Η ΣΤΙΓΜΗ ΗΤΑΝ Η ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ!
ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟ!
ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ. ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΤΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΞΑΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΑΙΚΤΗ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΠΙΟΝΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: