26 Φεβ 2009

ΚΟΣΤΟΣ KW/h ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΠΡΑΓΜΑΤΙΣΤΕΣ", ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ KW/h ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑΣ ΑΠΟ ΘΕΡΜΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, 3-4 ΛΕΠΤΑ Η ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ. ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ ΣΤΑ 3 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ, ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ, 7-8 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ.ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΟΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ 22 ΛΕΠΤΑ Η ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ. Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΥΘΙΣΗΣ ΠΛΟΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.
ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΙΝΑΙ 6 ΛΕΠΤΑ Η ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ. ΑΡΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΕΔΩ, ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ, ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 25.000.000 ΕΥΡΩ! ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΥΣΑΕΙ ΠΑΝΤΑ! ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΕΔΩ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΡΚΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ, ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ, ΕΙΝΑΙ 26 ΛΕΠΤΑ Η ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ. ( ΚΑΚΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ 48 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΑΡΙΣΤΑ, ΠΟΥ ΜΕΙΩΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΡΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΊΚΩΝ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΟΜΩΣ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ. Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΤΙΜΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Ε.Η, ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο.) ΑΣ ΞΑΝΑΡΘΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ. ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 18 ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ 1.000.000 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΟΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ 5 ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ. Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ 22 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΣΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ ΘΕΡΜΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ Η ΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΜΙΑ ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ. ΟΛΑ, ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ. ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΨΕΛΕΣ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ , ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝΑΖΟΥΣΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ. ΑΥΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ, ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΔΩΡΕΑΝ ΝΕΡΟ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΡΚΕΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΘΕΡΜΕΣ ΠΗΓΕΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ, ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ

1 σχόλιο:

william willson είπε...

Μπορείς μήπως να δημοσιεύσεις τις πηγές? Για το κόστος της ηλεκτροπαραγωγής, για το κόστος των ρύπων κοκ

Συμφωνώ με όσα λες, όπως για παράδειγμα το ότι δεν είναι σωστό να επιδοτούνται σε τόσο μεγάλο βαθμό τα φωτοβολταϊκά. Θέλω να προσθέσω ότι το πρόβλημα με τα νησιά είναι η έλλειψη διασύνδεσης με το σύστημα. Μήπως έχεις links για τις μελέτες που αναφέρεις ότι έχουν γίνει?

Ευχαριστώ πολύ