22 Ιαν 2009

ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΚΙΛΟ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΑΡΘΡΘΟ ΜΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΖΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ , ΣΤΟΝ ΑΓΡΟ , ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΩΣ ΤΟ ΣΤΙΨΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ, ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΩΣ ΤΟ ΡΑΦΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ, ΟΠΟΥ ΕΖΗΣΑ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. ΗΛΘΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ. ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ .ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΑΝ 23 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΕ ΑΝ ΤΟ "ΑΦΕΝΤΙΚΟ" ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ. ΠΟΣΟ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟ ΚΙΛΟ; ΡΩΤΗΣΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ. ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΕΡΓΑΤΕΣ Ή ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ; ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ. 2 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΚΙΛΟ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ. ΓΕΛΑΣΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ. ΑΣΤΟ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΦΥΓΕ. ΕΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ. ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΡΩΜΑ ΚΑΤΩ. ΑΣΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕ ΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ 3 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΚΙΛΟ! ΑΝΕΔΟΤΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ, ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ.
ΑΝ ΦΟΡΤΩΝΕ 10.000 ΚΙΛΑ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΕΠΙ 3 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΚΙΛΟ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ. ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΩ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ, ΜΟΥ ΕΙΠΕ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΩ ΣΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΧΟΝΤΡΕΜΠΟΡΟ 12 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΛΙΑΝΟΠΩΛΗΤΗ, 30 ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ 50 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ. ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΕΚΑΝΑΝ 50 ΔΡΑΧΜΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΓΑΜΕ 10 ΔΡΑΧΜΕΣ ΤΟ ΚΙΛΟ! ΦΥΓΑΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΟΥΒΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ 20 - 30 ΚΙΛΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ. ΕΤΣΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ 4-5 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ 120.000-180.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΕΜΠΟΡΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΠΙΤΙ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΗ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΚΡΑΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΧΙΚΑ ΤΟΥΣ. Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ.
ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΤΑ 18 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΚΙΛΟ, ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 22 ΛΕΠΤΑ. ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΨΩΜΙ ΚΆΝΕΙ 1,6 ΕΥΡΩ, ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ 1,5 ΚΙΛΑ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΦΕ, ΚΑΙ 300 ΚΙΛΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ, ΚΑΙ 500 ΣΚΟΡΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΛΙΠΑΣΜΑ!!!!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΚΑΝΑΝ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ. ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΗΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΗΘΕΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΚΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΦΤΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΛΙΓΩΝ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΟΥ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟ,( 100 ΕΥΡΩ ΤΑ 1.000 ΚΙΛΑ ΦΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΠΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ Ή ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΑΘΟΣ, ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ.
ΑΝ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΛΥΣΗ. ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟΥ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ. ΤΟΣΟ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ, ΤΟ ΛΑΔΙ, Η ΠΑΤΑΤΑ, Η ΕΛΙΑ , Ο ΚΑΠΝΟΣ, ΤΑ ΤΕΥΤΛΑ, Ο ΚΡΟΚΟΣ, ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ, ΟΙ ΦΑΚΕΣ. ΤΟ ΑΡΝΙ, ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ, ΤΟ ΤΥΡΙ, ΤΟ ΓΑΛΑ.ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΑΝΕ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΚΡΑΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΣΩΖΕΙ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟΣ. ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΟΛΩΝ, ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΣΑΛΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΜΕΝΟΙ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ. Η Ε.Ε ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ. ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΛΕΟΝ. ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ. ΣΩΣΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΜΟΧΘΟ ΤΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: