4 Απρ 2009

Η.Π.Α - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ


ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4/4/2009, Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ Η.Π.Α, ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΗΜΟΥ (C.S.I.S ), ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΙΔΡΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΡΕΖΙΝΣΚΙ, ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΙΣΙΝΓΕΡ, ΚΟΕΝ, ΚΑΡΛΟΥΤΣΙ, ΣΛΕΣΙΝΓΚΕΡ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΙΛ ΛΙΝΤΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΛΕΤ ΑΛΙΡΙΖΑ, ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΝΤΕΚΤΑΣ! Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ. ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ Η.Π.Α. Η ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ, ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΩΝΑΖΕΙ. ΟΤΙ ΟΛΟ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΕ ΚΟΜΨΟ ΤΡΟΠΟ, ΟΤΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΙΕΣΘΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ! ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΔΕ, ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΒΛΕΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ, ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΝ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
ΟΙ Η.Π.Α, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΕΥΚΟΛΕΣ", ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ, ΕΝΩ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΝΑΥΑΓΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΠΟΥ ΘΕ ΕΙΧΕ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

ΣΚΛΗΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. (ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ, ΚΟΥΡΔΟΙ, ΙΜΒΡΟΣ, ΤΕΝΕΔΟΣ, ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ, ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ) ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ ΗΛΙΑΚΗ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ S300 ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ "ΣΥΜΜΑΧΟΥ"ΧΩΡΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΠΕΡΝΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ, ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΟΙ. ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ. ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ, ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΠΟΥ ΘΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΣΤΙΣ 9/9/92, ΔΥΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΙΡΑΝΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ, ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΥΚΛΩΣΑΝ, ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΟΥΝ. ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ, ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ. ΕΚΤΟΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΗ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ!

Η ΜΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ, ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΛΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ.

ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΑΧΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΙΣΧΥΡΗ, ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΩΝ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΚ. ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ, ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΤΟΤΕ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ, ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ, Ο ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ. ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ. ΟΤΑΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΕ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ. ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΑΝ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΝΟΥΝ ΑΦΟΡΗΤΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ.
Ο ΣΤΟΧΟΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ. ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ.
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΣ.
ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ. ΤΑΧ'ΑΥΡΙΟΝ ΕΣΣΕΤ'ΑΜΕΙΝΟΝ.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: