21 Ιουλ 2010

Η ΥΛΗ ΠΑΡΑΓΕΙ ΥΛΗ.ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ BIG BANG


ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΝΕXUS ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ, ΤΟΥ DR. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΠΑ, ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ Ο ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΣ PAUL LA VIOLETTE.
ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ BIG BANG ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΘΩΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΜΚΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ, ΠΩΣ Η ΥΛΗ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΕΑ ΥΛΗ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ.
ΜΕΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ.
ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΗΛΙΚΙΑ 13,5 ΔΙΣ ΕΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΓΗ ΜΑΣ ΠΡΟΫΠΗΡΞΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, ΤΟΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΤΟ ΡΑΔΟΝΙΟ, ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΗΜΙΖΩΗΣ 4 ΗΜΕΡΕΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΛΗ Η ΓΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΡΑΔΙΟΥ ΟΣΗ ΟΛΗ Η ΓΗ ΜΑΣ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΥ ΔΙΑΣΠΑΣΕΩΣ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΙΧΝΟΣ ΡΑΔΟΝΙΟΥ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΠΤΟΗΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟ Ή ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΑΣ.
ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΜΑ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ, ΟΤΑΝ ΔΟΘΕΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ. ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ, ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΩΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ( ΑΝΩ ΘΡΩΣΚΩ ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΚΑΛΟ, ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΑΝΗΚΕΙ, ΟΤΑΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΔΕΣΜΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΣΟΥΝ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ, ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ .
ΜΑΖΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.

20 Ιουλ 2010

ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΗΓΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ, ΥΠΕΡΣΚΕΛΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΦΤΩΧΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΤΕΘΙΜΕΝΕΣ ΣΕ ΤΟΞΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ. Η ΚΡΙΣΗ ΟΜΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ.
ΕΤΣΙ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΧΗΜΑΤΙΚΑ, ΕΝΩ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ 20 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ, ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΕΧΟΥΝ 20 ΔΙΣ.
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΕΝΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΔΥΝΑΜΟ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟ.
Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ Τ.Τ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ ΕΧΟΥΝ ΧΤΙΣΕΙ ΜΕΡΙΔΙΑ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΟΥ 6%.
ΤΟ ΨΑΧΝΟ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΙΚΑ ΤΟΥ Τ.Τ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 12,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΚΑΙ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Τ, ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 13% ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΕΔΩ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ, ΤΟ Τ.Τ, ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ( ΤΣΜΕΔΕ - ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ).
ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ. Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΡΟΛΟ.
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΛΙΜΑΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ.
ΑΝ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, Ο ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.
ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΘΟΡΥΒΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ, ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

19 Ιουλ 2010

Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΦΕΚ, 
O ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.
Ο ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΦΟΡΑ, ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΗΔΗ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
ΗΔΗ ΟΜΩΣ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ, ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟ 1/1/2011 ΘΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΚΑ.

18 Ιουλ 2010

ΤΟ ΠΙΡΙ - ΡΕΪΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΟΙ ΛΟΓΟΙ.


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΤΗ ΓΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΩΝ ΣΕΙΣΜΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ 1.100 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗ "ΜΕΣΟΓΕΙΟ", ΕΤΣΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΜΕ ΠΡΟΦΑΝΗ ΣΤΟΧΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ( ΑΟΖ ), ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΗΠΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΑΛΛΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ , ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΗΣ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΦΑΡΔΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ DE FACTO ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.
Η ΑΘΗΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ " ΧΑΖΕΜΕΝΗ " ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ.
ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΡΚΕΝΖΙΝΗ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΙΣΔΥΤΙΚΕΣ.
ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΟΙ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ, ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ, ΟΙ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ. ΝΑ ΣΥΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΣΥΝΕΚΜΑΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΠΟΥ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ, ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ.
ΓΙΆΥΤΟ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟ ΝΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ.

14 Ιουλ 2010

ΕΦΑΠΑΞ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΠΡΟΣ ΛΥΣΗ

ΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΣΠΕΥΔΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗ ΣΥ ΝΤΑΞΗ, ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΟΙ 18.000 ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΓΙΝΟΥΝ 40.00, ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ, ΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 9000-10000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ.
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ( ΓΑΜΟΙ, ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ.
ΜΑΚΑΡΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ.

13 Ιουλ 2010

ΛΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΠΟΛΛΕΣ. ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΚΑΜΙΑ


ΝΕΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ 1-35 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!
ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ " ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΝ, ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ Ή ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ.
ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ "ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ" ΚΥΛΟΥΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ Ο ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΣ, Ο ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ, Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΑ ΤΗΝ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
ΤΟΤΕ ΝΑΙ. ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΞΕΡΕΤΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ.

12 Ιουλ 2010

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ, ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΗΔΗ ΠΡΟΣ ΖΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΟΛΟ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ.
ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ.
ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 2011, ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.

8 Ιουλ 2010

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ


ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΔΙΑΛΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΠΟΨΕ ΟΙ ΠΟΛΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥΣ. ΔΕΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΔΕΣΜΑ ΑΤΣΑΛΙΝΑ, ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΗΘΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΧΩΡΑ, ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΘΑ ΤΟ ΦΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ, ΠΩΣ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 90% ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ.
ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΗΔΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥ, ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ, ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ.

7 Ιουλ 2010

ΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ


ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΙΧΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΙΑ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ. ΕΤΣΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΔΕΙΑΣΑΝ.
ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ!
ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ.
ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΕΣ.
ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 40 , ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΚΤΗ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 2 , ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ 6 ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΕΡΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΟΛΟΥ ΝΤΗΛ 35 .
ΑΝΤΙΓΡΑΨΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ 21/6/2010.

Το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων αποδέχεται καταθέσεις Ταμιευτηρίου & Προθεσμιακές από φυσικά πρόσωπα και νομικά πρόσωπα αμιγώς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τα επιτόκια που ισχύουν από 21 Ιουνίου 2010 για τις προθεσμιακές καταθέσεις και τις καταθέσεις ταμιευτηρίου και που διαμορφώθηκαν με απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου, έχουν ως εξής:

1. Ταμιευτηρίου

ΜΙΚΤΟ : 3,20 %

2. Προθεσμιακών καταθέσεων (σε € ευρώ)

ΠΟΣΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

Επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων

ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΜΙΚΤΟ

Από 5.000 έως 100.000

1 ΜΗΝΟΣ

3 ΜΗΝΩΝ

6 ΜΗΝΩΝ

12 ΜΗΝΩΝ

4,80%

4,90%

4,95%

5,00%

Άνω των 100.000 έως 300.000

1 ΜΗΝΟΣ

3 ΜΗΝΩΝ

6 ΜΗΝΩΝ

12 ΜΗΝΩΝ

4,90%

5,00%

5,05%

5,10%

Άνω των 300.000 έως 600.000

1 ΜΗΝΟΣ

3 ΜΗΝΩΝ

6 ΜΗΝΩΝ

12 ΜΗΝΩΝ

5,00%

5,10%

5,15%

5,20%

Άνω των 600.000 έως 1.000.000

1 ΜΗΝΟΣ

3 ΜΗΝΩΝ

6 ΜΗΝΩΝ

12 ΜΗΝΩΝ

5,10%

5,20%

5,25%

5,30%

Άνω του 1.000.000

1 ΜΗΝΟΣ

3 ΜΗΝΩΝ

6 ΜΗΝΩΝ

12 ΜΗΝΩΝ

5,20%

5,30%

5,35%

5,40%

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΣΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ : 5.000 €

Για τις προθεσμιακές καταθέσεις με έναρξη 17/05/2010 και μετά, το προεξοφλητικό επιτόκιο είναι 1% επί του ποσού που αναλαμβάνεται, για τον υπολειπόμενο χρόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμιακής κατάθεσης. Σε κάθε περίπτωση, το κεφάλαιο δεν θίγεται. Το υπόλοιπο κεφάλαιο θα συνεχίσει να τοκίζεται με το ισχύον επιτόκιο της κατηγορίας στην οποία εμπίπτει (ως ποσό κατάθεσης του ανωτέρου πίνακα).

Ανανέωση της προθεσμιακής κατάθεσης (πάγια ή μη) μπορεί να ζητηθεί και πριν τη λήξη της, με αίτηση του καταθέτη ή του συνδικαιούχου.

Η αίτηση μπορεί να αποσταλεί και στο FAX: 213 2116152, 210 3694152.

Πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις ανανέωσης στο τηλέφωνο: 213 2116147, 210 3694147.

Ο εκτοκισμός των προθεσμιακών καταθέσεων γίνεται με βάση το έτος των 360 ημερών.

Διάθεση ποσού κατατεθείσης επιταγής τόσο στις προθεσμιακές καταθέσεις όσο και στο Ταμιευτήριο, είναι δυνατή μετά παρέλευση 3 πλήρων εργάσιμων ημερών.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

Τα στοιχεία που απαιτεί ο Νόμος (Ν.2331/1995 όπως έχεις τροποποιηθεί από το Ν.3424/2005, καθώς και σχετικές διατάξεις της Τράπεζας της Ελλάδος) να παράσχετε ως πελάτης – είτε είστε ο κύριος δικαιούχος ή συνδικαιούχος – και τα ανάλογα με την περίπτωση έγγραφα που θα σας ζητηθούν για την πιστοποίησή τους είναι:

Στοιχεία Ταυτότητας

 • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

ή

 • Διαβατήριο σε ισχύ

ή

 • Ταυτότητα υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις

Παρούσα Διεύθυνση Κατοικίας

 • Πρόσφατος λογαριασμός Οργανισμού Κοινής Ωφελείας

ή

 • Μισθωτήριο Συμβόλαιο που έχει κατατεθεί σε Οικονομική Εφορία

ή

 • Εκκαθαριστικό Σημείωμα Οικονομικής Εφορίας

ή

 • Ισχύουσα άδεια διαμονής ή παραμονής

Ασκούμενο Επάγγελμα και Παρούσα Επαγγελματική Διεύθυνση

 • Βεβαίωση εργοδότη

ή

 • Εκκαθαριστικό Σημείωμα Οικονομικής Εφορίας

ή

 • Αντίγραφο τελευταίας μισθοδοσίας

ή

 • Δήλωση έναρξης επιτηδεύματος

ή

 • Επαγγελματική ταυτότητα

ή

 • Παραστατικό Ασφαλιστικού Φορέα

Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)

 • Εκκαθαριστικό Σημείωμα Οικονομικής Εφορίας

Τα παραπάνω έγγραφα πρέπει να επιδεικνύονται πρωτότυπα.

Το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων (όπως ισχύει για όλες τις τράπεζες και τα πιστωτικά ιδρύματα) είναι υποχρεωμένο να τηρεί αντίγραφά τους.

Ανάλογα με το είδος και το ύψος της συναλλαγής τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν μπορεί να διαφέρουν. Έτσι είναι πιθανόν να σας ζητηθούν συμπληρωματικά στοιχεία.

ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ, ΟΤΙ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΠΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 2,2% - 4,5% .
ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΝΕΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΛΕΙΣ, ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΛΕΠΤΟ.
ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ.
ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ, ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΘΑΚΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ, ΜΕ ΙΔΑΝΙΚΗ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ.
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, (ΟΙΚΟΔΟΜΗ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ) Ο ΜΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ. ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
ΚΑΛΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.

4 Ιουλ 2010

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ


ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΕΥΣΧΗΜΟ ΤΡΟΠΟ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΙΣΧΥΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΗΔΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΔΟΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΙΣΘΙΟΥ, ΑΠΟ 1750 ΕΥΡΩ ΣΕ 1200 ΕΥΡΩ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ, ΚΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΣΥΜΦΟΡΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΗΔΗ ΚΑΠΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.
Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΒΗΜΑΤΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΑΡΩΝ.
ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟ, ΟΣΟΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ, ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΤΗ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ.
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΛΟΓΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ 88 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, Ν ΑΥΠΑΡΞΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΑ 3.900 ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 67 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ!
ΣΑΦΩΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ Η ΑΠΟΚΟΠΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΩΡΟΥ, ΟΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΤΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΘΗΣΑΥΡΙΣΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΕΥΣΗ, ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ!
Η ΔΟΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΣΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΥΠΤΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΕ ΠΛΑΓΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΝΟΜΟ 2413/1996, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ!
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.
ΟΙ ΑΝΟΧΕΣ ΤΕΛΟΣ.
ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ ΦΤΗΝΕΣ.

3 Ιουλ 2010

ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙ Ή ΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2010 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ.


ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ, ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ 3847/2010, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2010, ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ.
ΤΟ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΑΣ ΤΟ ΔΙΝΟΥΜΕ.
ΟΙ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΙΚΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 1/1/1983. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ. ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1/1/1983, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΟΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΟΡΕΑ, Π.Χ, ΣΑΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟ 1981. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1981!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ, ΣΑΝ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ.
ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙ Η ΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2010, ΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ( ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ), ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ Ή ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ.
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ 27-28 ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 31/12/2007 ΕΩΣ 31/12/2012, ΤΑ 5/35 ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ, ΕΠΙ 75/100 . ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ! ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΤΕ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ!
Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ 1/1/2011 ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ.
ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΔΙΔΟΝΤΑΙ 5 ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΤΗ, ΑΡΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΛΟΓΩ ΦΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ, ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ 25 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΤΗ.


ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.


Η ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟ ΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ , ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΧΩΡΙΣΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ, ΑΠΟ 1/1/2011.
ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ Η ΕΥΘΥΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ.
ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9/7/2011, ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.
ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΚΟΜΗ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ.
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.